Digitale informatieavond over bouw Windpark De Rietvelden

De bouw van Windpark De Rietvelden is begonnen. Binnenkort begint het heien voor de funderingen van de windmolens. Zoals toegezegd tijdens de informatieavond in november 2020 organiseren coöperatie Bossche Windmolen West (BWW) en duurzaam energiebedrijf Pure Energie wederom een digitale informatieavond over de bouw van de vier windmolens. Deze wordt gehouden op 9 februari 2021.

 

Digitale informatieavond vanwege coronavirus

BWW en Pure Energie informeren omwonenden en andere belangstellenden graag over de planning en werkzaamheden. Uiteraard is er ook alle ruimte voorvragen en opmerkingen.

De informatieavond wordt digitaal gehoudenvanwege het coronavirus.De informatieavond wordt gehoudenop woensdag 9 februari 2021, begint om 19.30 uuren wordt gehouden met behulp van het programma Zoom.De informatieavond is dan te volgenvia een computer, tablet of telefoon.

Aanmelden verplicht

Omdat het een digitale informatieavond wordt, is vooraf aanmelden verplicht. Aanmelden kan door te mailen naar info@windparkderietvelden.nl of te bellen met Matthijs Oppenhuizen via06 – 57870755.

Wie zich heeft aangemeld, krijgt uiterlijk op de dag van de informatieavond zelf een e-mail van de initiatiefnemers met daarin een link waarmee kan worden deelgenomen aan de videovergadering en verdere instructies. Na de informatieavond worden de presentatie en eenverslag van de bijeenkomst op de website van Windpark De Rietvelden (www.windparkderietvelden.nl) geplaatst.

Over Windpark De Rietvelden

Windpark De Rietvelden is een initiatief van HEINEKEN, firma Barten, BCTN, de familie Pennings, coöperatie Bossche Windmolen West en duurzaam energiebedrijf Pure Energie. Het windpark bestaat uit vier windmolens op en bij bedrijventerrein De Rietvelden in ‘s-Hertogenbosch.

De vier windmolens wekken naar verwachting gezamenlijk circa 38,6 miljoen kilowattuur groene stroom op per jaar. De elektriciteit van drie van de vier windmolens wordt gebruikt om de brouwerij van HEINEKEN in ’s-Hertogenbosch van groene stroom te voorzien.Deze drie windmolens wekken hiermee circa 60 procent van de elektriciteitsvraag van de brouwerij op. De stroom van de vierde windmolen, die eigendom is van de honderden leden van coöperatie Bossche Windmolen West, wordt door deze inwoners van ’s-Hertogenbosch gebruikt. Zo werken bedrijvenen inwoners samen aan de verduurzaming van ’s-Hertogenbosch.

Kijk voormeer informatie opwww.windparkderietvelden.nl


Terug
feb 2, 2021 Categorie: Algemeen Ingezonden door: wijkraad