Jong en oud aanwezig bij de Wijktafel West

Ondanks de wat mindere timing (er waren diverse kerstborrels), waren er toch aardig wat wijkbewoners aanwezig op de wijktafel van 20 december.
De bijeenkomst werd georganiseerd door West Presenteert.

Onze wijkmanager Ton van Helvoort gaf een presentatie over het wijkbudget. Kort gezegd kan iedere buurtbewoner een subsidie krijgen voor het organiseren van wijkactiviteiten, of zaken die de buurt verbeteren. De bewonersadviesgroep (BAG) adviseert over het toekennen van een aanvraag uit het wijkbudget. De BAG zoekt nieuwe leden. Wil je je hiervoor aanmelden ? Neem dan contact op met Ton van Helvoort (dit kan via de pagina Wijkpagina West 's-Hertogenbosch)

Daarnaast werd de Buurtparaplu' aangekondigd. De Doorgeefwinkel West gaat verhuizen naar het gebouw waar vroeger de Paraplu zat (hoek Anthony Fokkerstraat en de Kooikersweg). Eind januari zal de verhuizing waarschijnlijk gereed zijn. Er zullen ook allerlei andere activiteiten gaan plaatsvinden. Binnenkort meer hierover.

Ook heeft de nieuwe Wijkraad West zich gepresenteerd, alle nieuwe leden hebben iets verteld over zichzelf. De Wijkraad informeert de bewoners, verzamelt wensen en klachten van bewoners, en geeft (ongevraagd) advies aan de gemeente over de wijk. De Wijkraad is sinds een maand weer actief, en zal zich eerst focussen op het updaten van de website en dergelijke. De Wijkraad is nog op zoek naar nieuwe leden uit de Schutskamp. Wil je je hiervoor aanmelden of heb je vragen of opmerkingen voor de Wijkraad? Stuur dan een email naar wrwdenbosch@gmail.com

Ook De Kruiskamp Ons Buurtje was present: Ze hebben uitgelegd waar ze allemaal mee bezig zijn. Veel mensen in de zaal hebben geen Facebook, dus nu weten zij ook wat we allemaal doen.

De Wijkraad organiseert op 25 januari om 19:30 een nieuwjaarsborrel in het Wijkplein (ruimte tussenheuvel)!

dec 26, 2018 Categorie: Algemeen Ingezonden door: wijkraad