Nieuw in Sporthal De Schutskamp: SoccerSquash

Ook in onze stad geven we ruimte aan deze nieuwe sensatie op het gebied van (voet)balsporten; SoccerSquash! Het is een combinatie van voetbal, voetvolley en squash. De drie squashbanen in de Sporthal De Schutskamp zijn aangepast, de speciale ballen zijn aangeschaft en de spelregels zijn duidelijk.

Ter introductie kan je van november tot het einde van het jaar SoccerSquashen voor een tientje per uur! Voetbalclubs uit de ’s-Hertogenbosch worden rechtstreeks benaderd om eens op een andere manier de wintertraining te organiseren. Wil je een partijtje SoccerSquashen? Dat kan! Hoe? Meer info op www.s-port.nl/SoccerSquash
Reserveren kan tijdens kantooruren via gemeente ’s-Hertogenbosch: bel (073) 615 97 16 of mail verhuursport@s-hertogenbosch.nl.

We weten allemaal nog wel hoe leuk het is om een balletje tegen een muur te schoppen. In een ruimte met vier muren wordt het natuurlijk een complete uitdaging voor je skills, kun je snel een toernooitje maken en kan ook een mooi alternatief voor een voetbaltraining zijn. Het is leuk, je wordt er fitter van en het vraagt om technisch en tactisch inzicht.
In Nederland is SoccerSquash een snelgroeiende sport. Er zijn er zo’n tachtig spelers actief in landelijke ranking toernooien. Mathijs de Croon uit ’s-Hertogenbosch staat achtste in de lijst.

Wat is SoccerSquash
Soccersquash is een combinatie van voetbal en squash en wordt gespeeld met een
speciale SoccerSquash-bal op een standaard squashbaan. Bij Soccersquash is
het de bedoeling dat je de bal via de muur zodanig schiet dat deze voor je tegenstander moeilijk
te retourneren is. De bal mag maximaal eenmaal stuiteren en je mag de bal maximaal
drie keer raken. Je mag de bal dus ook direct terugspelen en “uit de lucht ” nemen waarmee je het spel aanzienlijk versnelt en je tegenstander onder druk zet. Je mag de bal met alles behalve je armen en handen raken, gebeurt dit wel dan is het punt voor de tegenstander.


Terug
nov 5, 2018 Categorie: Wijkkrant West Ingezonden door: wijkraad