Update juni: Verkeershinder Vlijmenseweg

Van juni 2017 tot en met maart 2018 bouwt gemeente ‘s-Hertogenbosch naast het Jeroen Bosch Ziekenhuis transferium Deutersestraat. Op de locatie van de voormalige stadskwekerij. Om de doorstroming van het verkeer op de Vlijmenseweg en Deutersestraat te verbeteren passen we ook de infrastructuur aan. Vooral tijdens de aanleg van de infrastructuur, van juli tot en met oktober 2017, ondervindt het verkeer hinder van deze werkzaamheden.

 

Deze werkzaamheden vinden ook plaats tijdens de spits. Houdt u dus rekening met extra reistijd!


30 juni t/m medio oktober verkeershinder Vlijmenseweg

Tussen juni 2017 en april 2018 bouwen we een nieuw transferium naast het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Op de locatie van de voormalige Stadskwekerij aan de Deutersestraat. Om de doorstroming van het verkeer op de Vlijmenseweg en Deutersestraat te verbeteren passen we ook de infrastructuur aan. Dit doen we tussen 30 juni en medio oktober. Tijdens deze periode is de Deutersestraat afgesloten voor doorgaand autoverkeer. De Oude Vlijmenseweg is in deze periode ook afgesloten ter hoogte van het kruispunt Vlijmenseweg.

 

Wat gaan we precies doen?

We passen het kruispunt Vlijmenseweg/Oude Vlijmenseweg aan. Ook leggen we een rotonde aan ter hoogte van de Deutersestraat. Onder de rotonde door leggen we twee fietstunnels aan, zodat fietsers het autoverkeer straks niet hoeven te kruisen.

 

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren treffen we tussen 30 juni 20.00 uur en medio oktober de volgende maatregelen:

·         We sluiten de Deutersestraat af voor autoverkeer vanaf 30 juni.

·         We sluiten het noordelijk deel van het kruispunt Vlijmenseweg/Oude Vlijmenseweg af voor al het verkeer. Verkeer dat vanaf de Kooikersweg de Oude Vlijmenseweg inrijdt wordt omgeleid met borden.

·         We sluiten de tunnel onder de Vlijmenseweg af vanaf 3 juli. Fietsers en voetgangers worden ook omgeleid met borden.

·         We versmallen de Vlijmenseweg tijdelijk van 2 x 2 rijstroken naar 2 x 1 rijstrook.

·         We leggen een tijdelijk kruispunt aan ter hoogte van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. En we bouwen een dam over de sloot. Zodat het personeel van het ziekenhuis, hulpdiensten en bezoekers van Instituut Verbeeten het terrein op kunnen rijden. 

 

Om de overlast voor de buurt, de bezoekers en werknemers van het ziekenhuis en het verkeer op de Vlijmenseweg zoveel mogelijk te beperken werken we in de vakantieperiode door.

 

Meer informatie

Wilt u weten wat we precies gaan aanpassen en hoe we dat gaan doen? Kijk dan op www.s-hertogenbosch.nl/transferiumdeutersestraat. Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt.

Mocht u vragen hebben stel deze dan gerust via transferiumdeutersestraat@s-hertogenbosch.nl.


Terug
mei 17, 2017 Categorie: Actueel Ingezonden door: wijkraad