Opening van het Zangfietspad

Op zondag 25 september j.l. werd het Zangfietspad officieel geopend door wethouders Huib van Olden en Jos van Son. Het traject ligt op een bestaand fietspad: het Bevrijdingspad, verlengd met aan de Bossche kant de Stadionlaan en aan de Rosmalense kant De Hoef.

Het Bevrijdingspad

Barbershopkoor Duketown Ladies klopte begin dit jaar aan bij de gemeente. Na een intensieve voorbereiding is het Zangfietspad nu een feit: het Bevrijdingspad. Over dit pad liep het 53e Welsh Regiment in oktober 1944 bij de bevrijding van ’s-Hertogenbosch. Om van Rosmalen tot station Oost voluit te kunnen zingen, maken ook de Stadionlaan en De Hoef deel uit van het Zangfietspad. Medewerking wordt verleend door de wijkmanager van Rosmalen, de wijkteamleider, zorgcentrum De Annenborch en bij de opening: dweilorkest Bende-Gek uit Rosmalen.

Idee

 

Het Zangfietspad is een idee van Mapije de Wit (Mapije Fun Design). Op het bord staat: “Geen vreemde pauzes meer in je liedje omdat er iemand langsfietst”. Zij wil hiermee bewustwording creëren van onbenullige schaamtes zoals het zingen op de fiets. Bovendien werkt zingen bevrijdend. Diverse gemeentes hebben al een Zangfietspad geopend, onlangs nog in Drimmelen.

 


Terug
sep 28, 2016 Categorie: Wijkkrant West Ingezonden door: wijkraad